18.12.2018

Презентація «Навчайся у Словаччині»

14 грудня у готелі «Європейський» відбулася презентація «Навчайся у Словаччині»

З кожним роком інтерес українців до цієї країни зростає. На сьогодні отримання освіти у Словаччині – найбільш доступний варіант для родин з середнім достатком.

У конференц-залі готелю зібралися старшокласники, студенти, батьки. У кожного накопичилася маса питань щодо збору та оформлення пакету необхідних документів, умов вступу та навчання, помешкання, медичної страховки, фінансів та інше. Отже треба зробити вибір, від якого прямо залежить майбутнє.

Приймаюча сторона – директор освітнього центру “LOGOS” (Словаччина) – Ольга Кулікова детально відповідала на всі запитання, котрі лунали від учасників зустрічі. Вийшов цікавий, емоційний та жвавий діалог.

Наведемо деякі з них:

Освіта у Словаччині на словацькій мові у державних ВНЗах - безкоштовна.

На слух словацьку мову легко зрозуміти, бо вона дуже близька до української. У всякому разі, Ольгу, коли вона звернулася до присутніх на словацькій, у залі чудово зрозуміли.

Словацька держава дуже дбайливо відноситься до студентів та заохочує їхнє успішне навчання, робить багато чого, щоб життя студентів було цікавим, легким та таким, що запам’ятовується надовго.

Наприклад, передбачена стипендія (1000-1500 євро), яка виплачується один раз на рік. Враховуючи, що прожитковий мінімум складає 250-300 євро на місяць, то це добра дотація. Розмір стипендії залежить від рейтингу студента, котрий складається на основі успіхів у навчанні. До речі, спочатку враховуються відмітки, які були одержані в українській школі за останні роки навчання. Так що треба поборотися за високий бал атестату та ЗНО.

Також, студенти Словаччини мають право на безкоштовний проїзд у залізничному транспорті у межах країни та пільговий на території інших країн по міжнародній студентській карті ISIC.

Практично всі студенти працюють, так як навчаються вони чотири дні на тиждень. Часу достатньо і на навчання, і на роботу.

Крім цього студентське життя повно інших подій: спортивних змагань, походів, конкурсів, вечірок. Окремо зупинилися на… балах! Так, вечірні сукні та добрі костюми теж стануть у пригоді

Всіх, хто не потрапив на цю зустріч, але цікавляться закордонною освітою, чекаємо у нашому офісі.

Директор освітнього центру Марина Вікторівна Станкевич завжди рада відповісти на всі запитання.

Запис за телефонами: +38 (066) 876-27-50; +38 (050) 907-48-84; +38 (067) 628-31-77 (Viber).

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом